Hogyan tisztítsuk a faliszőnyegeinket?

by Peter Peter

A kárpitok népszerű belső dekorációk a művészetkedvelők és a lakberendezők körében: feldobják személyes terünket, bájt és otthonosságot kölcsönözve otthonunknak. Merész színeikkel és jellegzetes mintáikkal mindenki figyelmét felkeltik, nem csoda, hogy szeretnénk megőrizni ragyogásukat és szépségüket. Óvatosnak kell lennünk, amikor ezeket az alkotásokat tisztítjuk, de az útmutatónk segít, hogy hosszú évekig élvezhessük szépségüket.

Milyen gyakran kell tisztítanunk a faliszőnyegeinket?

A falikárpitok nem igényelnek gyakori tisztítást, egyedül a porosodásnak vannak különösen kitéve. Ha szükségesnek ítéljük, a leporolásukat egfyszerűen elvégezhetjük egy puha ruha segítségével.

Mélyebb tisztításhoz csak száraz tisztítást használjunk! A kárpitok ily módon történő tisztítása évente max 1-2-szer javasolt, azonban ezt legalább 4 évente érdemes megtennünk, hogy megőrizhessük a szövet szépségét. A füstnek kitett faliszőnyegeket a rossz szagok elkerülése érdekében rendszeresebben kell tisztítani.

A száraz tisztítás lépései

A porszívóval történő időnkénti portalanítás elegendő ahhoz, hogy a faliszőnyegnek frissebb, tisztább hatást kölcsönözzünk. Ehhez javasoljuk egy sörtézett kárpitos kiegészítő fej használatát a szövet védelmének érdekében, azonban bizonyos típusú kárpitokat, például a kézzel szőtteket vagy a 100 százalékban gyapjúból készülteket nem szabad ilyen módon sem szárazon tisztítani.

1. lépés

Vegyük le a faliszőnyeget a falról (ha szükséges), és fektessük egy sima felületre, például egy tiszta padlóra vagy asztalra.

2. lépés

Csatlakoztassunk egy merev sörtékkel rendelkező ovális vagy téglalap alakú kárpitos tartozékot a porszívó szívófejéhez.

3. lépés

Kapcsoljuk be a porszívót és futtassuk végig a kárpitos tartozékot a kárpit hosszában, felülről lefelé haladva. Porszívózzuk ki a kárpit felső oldalát; itt gyűlik össze a por, amikor a falon lóg.

4. lépés

Fordítsuk meg a kárpitot, és porszívózzuk ki a hátoldalát, ha szükséges. A faliszőnyeg hátoldala általában nem olyan piszkos, mint az eleje.

5. lépés

Ha a porszívózás nem bizonyult elegendőnek, vigyük el a kárpitot tisztítóba, vagy magas minőségű kárpitok tisztítására specializálódott üzletbe.

Hogyan tisztítsuk ki a foltokat egy faliszőnyegből?

Használjunk a foltok tisztításához kíméletes textiltisztítót, például Woolite-ot. Először mindig próbáljuk ki a faliszőnyeg egy kisebb felületén, amely nincs szem előtt, hogy elkerülhessük a nem várt balesetekből adódó komolyabb károsodást. Csak a kezünket vagy puha textíliát használjunk, kerüljük a szövet kefével való dörzsölését!

Soha ne mossunk semmilyen kárpitos terméket mosógépben! A kézzel mosott szövetet vagy terméket akasszuk ki száradni, a szárítógép használatát szigorúan kerülni kel!

Ha nem tudjuk eltávolítani a foltot, vagy nem akarjuk kockáztatni a kárpit károsodását, célszerű kárpittisztító szakemberek segítségét kérni.

A The Ancient Home büszkén kínálja a falikárpitok széles választékát, amelyeket egy évszázados európai cég készít a középkor óta gyakorolt kivételes szakértelemmel, amelyet az egész világon elismernek. Termékeink szövőgéppel készülnek a legmagasabb minőségű pamutból, hogy évtizedekig szolgálhassanak a lakás ékeként, és később a jövő nemzedékek örökségévé válhassanak.

Kattintson ide, hogy felfedezze faliszőnyeg kínálatunkat, amelyek között megtalálható a különféle középkori alkotások, tájképek, francia és más európai témájú alkotások széles választéka!

Megosztás


Fedezz fel többet


Népszerű bejegyzések