Szobrok Vásárlásának Útmutatója - 9 Fontos Szempont, amit érdemes szem előtt tartani

by Szandi Csibi

A szobrok jelentősen megváltoztathatják otthonaink hangulatát és stílusát. Kifejezik egyéniségünket és személyes ízlésünket. Íme néhány szempont, amelyet érdemes figyelembe venni szobor vagy szobrászati alkotás vásárlása előtt.

 Ajánljuk, hogy olvasson el minden általunk felsorolt szempontot, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa meg vásárlásával kapcsolatban.

 1. Méret

A szobor mérete fontos szempont. Bizonyosodjon meg róla, hogy a szobor a szoba fókuszpontja, vagy több darabból álló gyűjtemény része lesz-e. Ugyankkor győződjön meg arról is, hogy a szobor mérete megfelelő a kiállítási hely számára, hogy harmonizál a többi dekorációval, és képes vizuális háromszögeket alkotni.

 

 

 Kis méretű szobrok

A kis szobrok kiváló választás lehetnek kisebb helyiségekbe, könyvespolcokra és nagyobb dekorációs darabok kiegészítésére. Szépségük, történetük és jelentésük miatt kiváló ajándékok is lehetnek.

 

Közepes és nagy méretű szobrok

A közepes és nagy méretű szobrok alkalmasak asztalok és kandallópárkányok díszítésére. Szépségük és ízlésességük egyedivé varázsolja  a körülöttük lévő teret. Méretük miatt szintén kiválóak lehetnek különleges ajándékokként.

 

Életnagyságú szobrok

Az életnagyságú szobrok önmagukért beszélnek, gyönyörű fiygelemfelkeltő dekorációs elemként szolgálhatnak bármilyen helyiségben. Nemcsak beszélgetésindítók, hanem hatékonyak lehetnek az egyedi ízlés és művészi érzékenység közvetítésére.

 

 

2. Vizuális háromszögek

Ez a tervezési elv három elem háromszög alakú elrendezésére utal, amely egyensúlyt és vizuális érdeklődést teremt egy térben. Ez alkalmazható például  bútorok, szobrok, festmények, faliszőnyegek vagy más dekoratív elemek elhelyezése esetében. A háromszög stabil szerkezetet teremt és segíthet az ember szemének vezetésében a térben.

A vizuális háromszög hasznos eszköz lehet egy összhangban lévő és harmonikus design létrehozásában egy szobában. A műalkotások bemutatásánál kivételt tehet, de igyekezzen a nagyobb darabokat a gyűjtemény középpontjába helyezni.

 

 

3. Anyag

A szobrok különböző anyagokból készülhetnek, mint például fém, kő, fa, gipsz, műanyag vagy modern kompozitok. Mindegyik anyagnak egyedi tulajdonságai vannak, és egyes szobortípusokhoz jobban illenek. Például a bronzszobrok tartósak és hosszú élettartamúak. A kőszobrok, mint a márványszobrok, szintén hosszú élettartamúak, de nehezek és ezért nehezen szállíthatóak. A természetes kő másik problémája, hogy a legtöbb ember nem engedheti meg magának az ilyen magas művészeti értékű szobrokat.

 

 

4. Művészi érték

Ha a fő célja a dekorálás és a "wow" faktor elérése, akkor inkább magas művészeti értékű szobrot keressen, mintsem drága anyagból készültet. Manapság sok eladó, főleg Ázsiából, természetes márványból faragott szobrokat kínál. Sajnos ezek a szobrok olcsón készülnek, ami nagyon alacsony művészi minőséget eredményez.

Egy másik gyakori dolog Ázsiában, hogy más eladók képeivel reklámozzák termékeiket, a kapott szobor pedig rendkívül alacsony minőségű és nagy mértékben eltér a képen feltűntetett terméktől.

Ezzel ellentétben a mi szobraink többsége modern kompozit anyagokból készül, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megfizethető, rendkívül részletes és magas minőségű szobrokat készítsünk, amelyek anyaga szinte azonos a természetessel.

 

 

5. Stílus

A szobrok számos stílusban kaphatók, a klasszikustól a modernig. Fontolja meg hogy pontosan milyen stílusú szobrot szeretne , és hogy az illeszkedik-e a szoba vagy a kültéri tér dekorációjához, ahol ki lesz állítva, hogy ne keletkezzen egyensúlyhiány a stílusok keveredése okából.

Azonban a klasszikus szobrok egyszerűségük miatt, a legtöbb környezetbe illeszkednek, beleértve a modern belső tereket is.

 

 

6. Cél

Gondolja meg, hogy milyen célból szeretné megvásárolni az adott szobrot. Tisztán dekoratív célból, vagy van-e konkrét téma vagy jelentés, amit szem előtt tart?

Sok szobor mitológiai vagy történelmi alakokat ábrázol. Ezek az ikonikus szobrok kapcsolódhatnak a nézőkhöz és beszélgetésindítók lehetnek.

 

 

7. Ösztön

Kövesse ösztöneit, és személyes ízlését tartsa szem előtt. Egy különleges és egyedi szobor nagy örömöt nyújthat a tulajdonosnak, és ennek eredményeképpen a legjobb vásárlás azoknak a tárgyaknak a megvásárlása, amelyek szimpatikusak, vagy amelyek különleges jelentéssel bírnak számunkra. Mindennap csodálni kedvenc műalkotását egyedülálló élményt nyújthat, amely rendkívül közel hozza Önt hozzá.

 

 

8. Eladó

A vásárlás előtt érdemes alaposan megvizsgálni a választott eladó hírnevét és a szolgáltatások színvonalát. Mérlegelje, hogy az eladó mennyire professzionálisan csomagolja a szobrokat, vagy inkább a költségcsökkentésre összpontosít, és talán lazább megközelítést alkalmaz. Fontos tájékozódni arról is, hogy az eladó vállal-e felelősséget a szállítás során keletkező károkért, vagy egyszerűen a szállító cég felé tereli a felelősséget.

Cégünk elkötelezett amellett, hogy a megrendelt termékek csomagolását a legmagasabb szakmai sztenderdek szerint, maximális odafigyeléssel és precizitással végezze el. Ezáltal biztosítjuk, hogy a termékek sértetlenül, eredeti állapotukban érkezzenek meg ügyfeleinkhez. Az alábbi videóban bemutatjuk ezt a gondosan kidolgozott, részletekre kiterjedő csomagolási folyamatunkat.

 

 

9. Költségvetés

Végül, fontos mérlegelni, hogy mennyi pénzt hajlandó kiadni egy szoborért. Ne feledje, hogy egy magasabb minőségű darabba történő befektetés kezdetben drágább lehet, de hosszú távon biztosan megéri, hiszen a szobor megőrzi értékét és értékes családi örökséggé válhat.

 

 

Összességében, szobor vásárlásakor fontos figyelembe venni a fentiekben kifejtett szempontokat annak érdekében, hogy olyan darabot találjon, amely megfelel az Ön igényeinek és harmonizál az Ön személyes ízlésével.

 


Megosztás


Fedezz fel többet


Népszerű bejegyzések